Dobra hrana = Dobro počutje

Se kdaj počutiš ko da si cota, da nimaš moči, nimaš energije za popolnoma nič, da preprosto nisi ti ti? Se vprašaš kdaj, hmm, le kaj bi bilo narobe z menoj?  Mogoče je kriva slaba prehrana, mogoče premalo miganja, preveč sedimo ali kaj le bi lahko bilo narobe?! Verjemite, če ste se ustavili že pri besedi slaba prehrana in ste rekli, uff jaa to je kar res, potem bo to največji vzrok za vaše slabo počutje. Bolj, ko jemo slabo hrano, hitro hrano, veliko te nezdrave maščobe in tako naprej, bolj utrujamo svoje telo. V žilah se začne nabirati tale maščoba od hamburgerjev, pic, cvrtja in to zamaščuje žile, naše črevesje je polno »nesnage« bi lahko temu rekli.

Telo potrebuje zdravo prehrano, potrebuje vlaknine, potrebuje da se čisti sproti. Naše telo je kot vodovod, pipe. Mi smo v kuhinji, kopalnici in točimo vodo dan za dnem, mesec za mesecem in če vsake toliko časa ne vlijemo v odtoke kakšnega tega posebnega čistila, ki je namenjen za odtoke, kaj se zgodi?

Cevi se zamašijo in voda več ne odteka, saj se naredi kakšna kepa v odtoku od maščob do vodnega kamna do hrane in podobno. Čeprav gledamo da v odtok ne mečemo stvari, ki niso za tja, ampak vseeno gre vanj kdaj pa kdaj kaj kar pa na dolgi rok pusti neke posledice. In enako je s telesom. Če mesece ali pa leta jemo nezdravo hrano, seveda se bo to poznalo na naši postavi, na slabem počutju, in tako lahko dobimo tisti rdeči alarm, da pa je nekaj narobe v nas in da je čas za neko korenito spremembo.

Kaj vam bo najbolje pomagalo lahko veste le vi sami, ampak morate se spraviti k temu, da se le to popravi. Ker če boste predolgo delali sami sebi škodo boste enkrat kot odtok, ko voda nikam več ne teče, ker ni pretoka, tega pa seveda nihče ne želi, kajne? Tako da choop choop, čas je za spremembe!

About the Author

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

You may also like these