Prebudi otroka v sebi!

Otroci so naše največje bogastvo, brez njih svet ne bi bil tako lep in bogat. Oni so tisti, ki nam pričarajo nasmehe na obraz, ko smo najbolj na tleh, žalostni, jezni, potrti. In zato je vsak trenutek z njimi poseben trenutek, kajti v tistem času pozabimo na vse tegobe, ki jih imamo in tisti čas postanemo otroci, ki smo bili včasih, preprosti, brezskrbni in živimo minuto za minuto kot to počno majhni otroci. Smešno, da ko smo otroci si komaj želimo, da bi postali odrasli in da bomo samostojni, sami skrbeli zase.

Ko pa pride ta trenutek, ko pa si dejansko odrasel, takrat pa si na vse moči želiš, da bi zavrtel čas nazaj in da bi postal ponovno otrok. Ampak, če ste že tam in imate svoje otroke, preživite vsak trenutek, ki je le mogoče z njim, otrok vam bo prinesel tisto radost in veselje. Pojdite ven z njim in se lovite, igrajte se skrivalnice, natisnite si pobarvanke za otroke in barvajte, gradite hiško iz lego kock, skupaj pojdite na sprehod, igrajte se družabne igre. Verjemite ti trenutki bodo kaj kmalu minili in vaši otroci bodo odrasli in potem boste si pa želeli, da bi vaši otroci postali ponovno otroci.

Memorizirajte si vse trenutke, slikajte se, vtisnite si jih v vaš spomin in naj tam ostanejo za vedno in ko pomislite na določen trenutek naj bo takšen kot da se je zgodil ravno danes. Ne sekirajte se za noben trenutek, za nobeno stvar, vse kar se v življenju zgodi, se zgodi z razlogom. Iz marsičesa se na koncu kaj naučimo. Pri vzgoji otrok nam seveda bo šlo kaj narobe, saj noben ne ve vsega in nikoli ne moreš vsega narediti popolno, smo le ljudje, ki delamo napake in svojih napak se ne sramujte, bodite to kar ste in otroci vas bodo imeli radi tudi točno takšni kot ste in si bodo zapomnili vse skupne trenutke. Življenje je le eno, živeti ga je potrebno na polno paro!

About the Author

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

You may also like these