Toplotna črpalka idealna rešitev za ogrevanje ali ohlajevanje

Toplotna črpalka je idealna rešitev za ogrevanje in ohlajevanje pri novogradnjah, sanacijah ali ob menjavi ogrevalnega sistema. Gre za čist, učinkovit in okolju prijazen sistem, ki je enostaven za uporabo ter cenejši od ostalih energentov.

Toplotne črpalke so odlična rešitev tudi za talno ogrevanje, saj delujejo na principu nizko temperaturnega ogrevanja. Toplotna črpalka je namreč agregat, ki s pomočjo elektrike črpa (prenaša) toplotno energijo iz toplotnega vira v ogrevalni sistem.

S sanitarnimi toplotnimi črpalkami lahko ogrevamo sanitarno vodo preko celega leta z izjemno nizkimi stroški, delujejo pa tudi v najbolj ekstremnih podnebnih pogojih. Veliko je prednosti, če izberemo za ogrevanje in pripravo sanitarne vode toplotno črpalko. Ena od najpomembnejših lastnosti je ta, da s tem zmanjšamo stroške ogrevanja. Ti so z uporabo toplotne črpalke nižji kot so pri konvencionalnih virih energije. Poleg tega pa uporabnik z njimi nima nobenih skrbi in dela.

Pogosto stranke odvrača misel o glasnem delovanju toplotne črpalke, kar bi povzročalo nemir v soseski. Toda kompresorske toplotne črpalke za ogrevanje so zelo tihe, celo bolj tihe od oljnega gorilca, Kronoterm pa je razvil toplotno črpalko tišjo celo od hladilnika. Kronotermova toplotna črpalka Adapt je celo prva v Evropi s skoraj neslišnim delovanjem in izjemno učinkovitostjo. Ker je delovanje toplotnih črpalk skoraj neslišno, se lahko povsem prepustite novemu ugodju.

Na voljo so tri različne toplotne črpalke. Toplotne črpalke zrak/voda, ki omogočajo ogrevanje tudi pri zunanji temperaturi do – 25 °C. Toplotne črpalke voda/voda, ki so zaradi delovanja s podtalnico zelo ugoden energijski vir. In še zadnje, toplotne črpalke, ki izkoriščajo toplotno energijo shranjeno v zemlji.

Obstajajo pa tudi hibridne toplotne črpalke, ki združujejo lastnosti različnih tipov toplotnih črpalk.

About the Author

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

You may also like these